IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

500-годишната ера на глобално надмощие на Запада е към своя край

Проектираният от САЩ световен ред след 1945 г. ще отстъпи място на по-разпръсната форма на управление

08:20 | 18.11.19 г. 14
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Последна актуализация: 02:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 5 rate down comment 0
ДХДО
преди 4 години
идеята е елементарна - *** народ, лесно се управлява! Гласъваш му прокурор от мафията и е на, на никой не му пука. ...======И на какво основание предполагаш, че на някой трябва или е възможно въобще, да му пука?Нали кръгли 30 години й се обясняваше на местната публика (от сутрин до вечер), за свещеното право да се чувстваш у дома, там където решиш , че няма нищо по-напредничаво от космополитното съзнание, че род и родина са отживелици от мезозоя, че живота е един празник низ от удоволствия , непрекъсната консумация на личностни права и свободи и ... и май, нито приказка за задължения към някой или към нещо. Самото понятие задължение и идеята, че ти се налага да жертваш (дори и минимална частица от) собствения си комфорт, за нещо, което не касае единствено и само теб, съм сигурен, че предизвиква бурен вътрешен протест и тежък когнитивен дисонанс в болшинството българи, израснали и възпитавани в този 30 годишен период. Как да ти пука , за нещо което става на място, от където винаги можеш да си биеш камшика, свързано с мъглява кауза, като функционирането на някаква си национална ДЪРЖАВА и на всичко отгоре костващо усилия и главоболия??Та ... целите са постигнати и в този ред на мисли ще си позволя да развия предложената максима: кой народ се управлява най-лесно?, като отбележа, че в този смисъл на управление, няма по-лесен народ за управление, от този който изобщо не умее да мисли и борави с категорията ОБЩНОСТ. И тук и на много други точки по глобуса (виж заглавието на статията) се води дългогодишна и безпощадна война, със всяка устойчива форма на общност : семейна, национална, религиозна и културно-цивилизационна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 10 rate down comment 9
prritko
преди 4 години
Поредния коментар за нещо свършващо ... нищо няма да свърши, свършва само в тролските глави, щото така са им казали ГРУ- и ДС-тата "от горе". Изкуството също си е наред и се търси. Но не в изпростялия източен блок, там само простотията е не мода. Модата се постави от същите, които тероризираха населението до 89-та, като идеята е елементарна - *** народ, лесно се управлява! Гласъваш му прокурор от мафията и е на, на никой не му пука. Има едни 1000 човека, които разбират за какво става въпрос, останалото е манджа с грозде. Как искаш един народ да си отстоява позицията, като в голямата си степен е политически неграмотен, със скапана ценностна система и къса памет?! Това е народ със затихваща функция, по статистика за 30 г сме намаляли с 2 млн. След още 100-на в БГ няма да се раждат повече българи. Днешния българин е срам за предците си!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 14 rate down comment 4
michaelis18
преди 4 години
мда както винаги преписана пееращнина, как на горките дечица у Турция и Китай, злите сили им отнели книгите "Наръчник на Цветната Революция" или книжки с брадати лелички от 16 пола с обяснение как либерастията е манна небесна ..... :))) Мноо ясно, че ше цензурират мене не ме ли цезнзурирате ве нещасттници прости ?!? Ми пеераси кат Нейков и неговата свита преписват простотии мноо ясно че ше псувам как нема псувам, а според Западната Либерастията и Слободата на Словото не би треало да съм с изтрити акаунти в треторазрядната африканска колония Буллгаристания нали е демокрация или ко е ? Аз мое ви каем кво е - феодален родово общинен строй от 15 век с елементи на пееерастия е тва е дет иаме ние ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 4
Local_Person
преди 4 години
Факт. Всички го плюеха докато не се оказа Прав.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 6
Local_Person
преди 4 години
Края на Запада е Отменен докато Глобалната Мофия е изъвън Белия Дом и N10 Downing Street.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 9 rate down comment 7
alphaomega
преди 4 години
Ами сега се намираме в някакъв вид технокрация! Само че тази технокрация така е организирана че да обслужва интересите само на една малка група която командва света.Да ви го кажа на кратко - целта е да се елиминира човека! Затова са всички тези технологии и затова последните години се наливат големи пари само в това. Да се заменят работниците които до сега обслужваха господарите и им натрупаха трилиони долари. Господарите скоро няма да имат нужда от хората. Ще им трябват само най умните. Останалите милиарди ще станат излишни и затова рано или късно подлежат на ликвидация по един или друг начин.Ако още не сте разбрали какво ни готвят погледнете тук. Това може да ви подскаже посоката: https://***.youtube.com/watch?v=_sBBaNYex3E
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 27 rate down comment 7
Mavi Goz
преди 4 години
Хаха... Поредната политическа бозя - афтършейв за обръснати мозъци... 500 годишната ера на глобално надмощие, Путин, популисти, онанисти... щатния тюрлюгювеч - дозата ментална виагра да желирани мозъци ... :lol:Май краят на глобалното надмощие на Запада се случва заради тоталното интелектуално изчерпване на същия... Вече и една пропагандна статия като хората нема кой да напише, а е пълно и с де били, дето кълват на такава боза ... те затова иде краят на Запада - поради масова мозъчна нищета и липса на въображение... :lol: Признаците са много, стига да има човек очи да ги види - пълна импотентност в изкуството - вече нищо ново не се ражда - само притопляне на стари манджи от миналия век - и музика, и изобразително изкуство, и кино, и мода... само брутално навлизане на технологии във формата, но никакви нови идеи в съдържанието - само ментална конфекция и матрица.Основният двигател на чистото изкуство - идеализмът, е мъртъв. Есенцията на човешкия интелект - философията, е мъртва. Технологиите ебахамамата на духовната енергия на борещия се за идеите си човек. Комформизмът уби приключението на несигурния, но даващ тръпка и сила живот.Всъщност, проблемът е много по-дълбок от празноглавите внушения на тая мозъчна пр ъдня по-горе. Цялата човешка цивилизация, изградена върху материалния интерес и парите, дава признаци на прецъфтяване, а алтернативи на хоризонта не се виждат...Нема вечно щастие, дами и господа! Сичко е с начало и край на тоя свет... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 1
bgMan
преди 4 години
Тезата изложена в заглавието и подзаглавието ако е истина си е почти революция.Да видим с времето тази промяна до какво ще доведе - до еволюционен скок нагоре или поредния регрес надолу.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 13 rate down comment 4
Valentin13
преди 4 години
накратко от това - така наречения от либерал-социалистите "оранжев клоун и ***", който отхвърля глобализма и военната хегемония из света, та този се оказва прав. което моментално изтрива категорията "***" от наименованието му, и разбира се приписва тази категория "***" на всички негови опоненти - социал-либерали, глобалисти и тем подобни нищоправци и многоговорци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 15 rate down comment 2
ivan.kostov.39
преди 4 години
Та значи, ако се съмняваш, че някой е правил далавери и искаш да го разследват, това е злоупотреба с власт????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още